Scheepsvaartbedrijf B.T.O.
Scheepsvaartbedrijf B.T.O.
Glorie van Holland 1
3371 NL Hardinxveld-Giessendam
06 14679563 - info@scheepvaartbedrijfbto.nl
  • Baggerwerk
  • Transport
  • Overslag
Green innovation makes the future!

 

Baggerwerk 1e Jachthaven Dordrecht

17-03-2021 | Het kraanschip Nooitgedacht heeft afgelopen week (08-03-2021 tot 12-03-2021) de 1e Jachthaven van Dordrecht uitgebaggerd. De jachthaven is de afgelopen 40 jaar niet uitgebaggerd. Daarom was het nodig om de haven weer op de juiste diepte te brengen. In opdracht van Gemeente Dordrecht hebben we dit mooie project kunnen uitvoeren.

De 1e jachthaven in Dordrecht is een geliefde haven om af te meren voor pleziervaart. Deze meer dan 60 jaar oude jachthaven was toe aan een grondige baggerklus. De afgelopen 40 jaar is daar naar weten niet gebaggerd. 

Voor baggerwerk in Natura 2000 gebied is het kraanschip Nooitgedacht zeer goed geschikt. Doordat het kraanschip volledig elektrisch aangedreven is en gebruik maakt van een schone generator, is de uitstoot minimaal. Aangezien de Nooitgedacht een geringe diepgang heeft, konden de baggerwerkzaamheden eenvoudig uitgevoerd worden. De jachthaven is terug gebracht naar een diepte van  2,30 meter NAP. De baggerspecie werd overgeslagen in het beunschip Eendracht. Dit beunschip transporteerde de bagger naar het Slufterdepot.

 

Baggerwerk 1e Jachthaven Dordrecht - Baggerwerk 1e Jachthaven Dordrecht

1e Jachthaven

 

 

Direct contact